Hummer som elbil. Den eldrivna mastodont-pickupen GMC Hummer är presenterad

Nu är Hummer tillbaka som en eldriven pickup. Den nya GMC Hummer är lika rejäl som det bensinslukande originalet. Dessutom kommer den utmana Tesla Cybertruck och Rivian R1T visar nattens premiär.

GMC lanserar nya Hummer som en pickup som verkligen ska klara av den allra grövsta terrängen. Med ”CrabWalk” kan bilen ta sig fram diagonalt och i ”Extract Mode” arbetar luftfjädringarna extra hårt och höjer markfrigången med omkring 15 centimeter.

Men smakar det så kostar det. GMC Hummer kommer i flera utförande där premiärversionen är utrustad med tre motorer, 1000 hästkrafter och ska klara 0-96km/h på ungefär 3 sekunder. För att lägga beslag på en sådan modell får man hosta upp $112 595. Räckvidden uppger GMC till 560 kilometer och snabbladdning ska vara möjlig med över 350 kW. Leveranserna ska starta i USA under hösten 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=MjMhZKmHKGk

Först ett par år senare kommer billigare versioner, men då är vi framme vid våren 2024. Priserna kryper då ner till $79 995, och man får nöja sig med två motorer, 625 hästkrafter och 400 km räckvidd i basmodellen. Det är oklart om GMC Hummer kommer säljas i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.