Den eldrivna ”Folkabussen” är bekräftad

Avtäckt i januari på en motormässa i Detroit fick vi för första gången se ID Buzz, en modern eldriven minibuss inspirerad av den ikoniska ”folkabussen” VW Type 2.

Vi känner igen den klassiska VW Type 2 som blivit ikoniskt förknippad med 70-talets hippiekultur och blivit synonymt med ett liv i frihet. ID Buzz är det fjärde nya konceptet av en folkabuss som VW gjort på 16 år. Men Volkswagen designchef Klaus Bischoff säger att formen och proportionerna aldrig varit rätt och därför har konceptet inte gått vidare.

”Nu har vi rätt proportioner”, säger Bischoff.

Det är tack vara flexibiliteten hos den elektriska drivlinan – ett tunt batteripaket under golvpanelen driver en elmotor bak i bilen bak eller en vardera mindre motor fram och bak för en ännu större passagerarhytt än en förbränningsmotor med växellåda.

Nu är det bekräftat att den mest ikoniska bilen i Volkswagens konceptprogram ID kommer att byggas, enligt Green Car Report. Nämligen ID Buzz- men den beräknar nå marknaden först 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.