DeLoreans bildesigner hyllar Tesla Cybertruck

Giorgetto Giugiaro är bildesignern bakom en uppsjö av numera ikoniska bilmodeller. En av de mer kända bilarna är kanske DeLorean DMC-12 som stack ut med en kaross i rostfritt stål.

Inte förrän lanseringen av Tesla Cybertruck har vi sett något liknande i serieproduktion. Det är kanske också därför som Giorgetto Giugiaro i en intervju med tidningen La Repubblica hyllar modellen.

Han beskriver Cybertruck som ”bilarnas Picasso.” Anledningen är att Tesla precis som Picasso vågat gå en egen väg, och skapa något nytt som utmanade alla konventioner.

– Den kommer att bli enormt framgångsrik eftersom människor vill sticka ut. Den representerar inte sökandet efter harmoni och perfektion istället står den för känslor och robusthet, säger Giugiaro till tidningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.