De mest extrema elbilarna har funnit varandra – HiPhi och Avatr kan gå samman

Kinesiska elbilstillverkaren HiPhi och Avatr står för något helt annat än mediokra vanliga nedtonade bilar. HiPhi tar ut svängarna så mycket att när de visar upp bilarna på mässor har de med skylten ”Detta är inget koncept”. Avatr drar lyx till sin spets med fullt fokus på att förhöja komforten för passagerna. När man sitter i bilens stolar får man en känsla av att vara viktlös.

Nu pekar det mesta på att dessa två ytterligheterna kan gå samman. HiPhi har nämligen kämpat ekonomiskt sedan början på året och pausade tillfälligt produktionen av sina bilar. Nu rapporterar kinesiska medier att Avatr har nått en överenskommelse om ett förvärv av HiPhi.

Uppgifterna kommer med att HiPhi dessutom då kommer kunna återuppta produktionen denna månaden. De båda företagen väljer dock att inte uttala sig om uppgifterna.

Både HiPhi och Avatr har uttalade mål att etablera sig även i Europa. HiPhi har redan hunnit göra det, med en lansering i Norge förra året. Men den första modellen Z kritiserades för att inte riktigt var kompatibel med vår infrastruktur – dessutom var den en buggfest utan dess like. Avatr har inte riktigt haft så bråttom utan vill ta klivet in i Europa 2025 eller 2026.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.