De kör elbil med husvagn på semestern

Skärmdump från svd.se.

Cilla Wikström och Robert Granberg är paret från Umeå som åker på husvagnssemester med en elbil. Det var för ungefär ett år sedan de sålde sin BMX X5 och ersatte denna med Tesla Model X. Det är Svenska Dagbladet som uppmärksammar paret i en artikel: De kör husvagn med elbil: ”Har blivit en livsstil”.

Paret kan berätta hur de bara kan se fördelar. De kör drygt 2500 mil om året och ungefär 1000 mil med husvagnen. Någon räckviddsångest är det inte tal om håller när de rullar runt i den norrländska bygden. Hemma i Västerbotten är det 6-9 mil mellan snabbladdarna – och det nätet byggs snabbt ut.

De berättar också för Svenska Dagbladet att man valde elbil av klimatskäl, och har också utrustat husvagnen med solpaneler. När de rullar in på campingplatserna skapar de nyfiken, och intresserade flockas ekipaget och vill ställa frågor. Ett annat skäl var också det ekonomiska, paret menar att kalkylen går ihop väl. Istället för att lägga pengarna på bensin amorterar man istället på billånet. Dessutom håller bilen ett högt andrahandsvärde och servicebehovet är annorlunda på en elbil, vilket gör att månadskostnaden blev lägre.

Paret är också snabba med att påpeka att Model X är en perfekt bil för att dra husvagnen. En omkörning går utan problem, trots att parets stora husvagn är 9 meter och väger 2 ton. Den lilla husvagnen märker de knappt att de har efter bilen.

Läs artikel i sin helhet hos Svenska Dagbladet här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.