De första bilderna på Volkswagens elbil ID är här

Foto: Skärmdump från Twitter

Volkswagens satsning på elbil närmar sig och det blir än mer tydligt när man börjar testa den första bilen i serien ID på riktiga vägar. Det är på vägar i Sydafrika där man sett två maskerade ID Halvkombi, och fångat dessa på bild. 

Bilen kommer eventuellt ha namnet Volkswagen Neo och kommer i slutet på 2019. I grundutförande ska den ha ett 48 kWh batteri med en räckvidd på omkring 33 mil. Den ska kunna snabbladdas med 125 kW DC-snabbladdare. Bilens inbyggda laddare ska klara 7.2 kW eller 11 kW.

Bilar inom konceptet Volkswagen ID ska utöver grundutförandet med ett batteri på 48 kWh också erbjuda modeller med större batteripaket. Dessa ska ge räckvidder på 45 mil respektive 60 mil. Om ID/Neo får några av dessa är oklart.  

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.