De första bilderna på nya BMW i4 – elbil med 590 kilometer i räckvidd

Idag visar BMW upp de första bilderna på produktionsmodellen av BMW i4. BMW i4 är en fyradörrars sedanmodell som kvalar in under det BMW kallar för Gran Coupé.

Lång räckvidd och prestanda är i fokus för modellen. BMW i4 kommer i flera versioner med en räckvidd på upp till 590 kilometer. En av modellerna blir en M Performance-modell. Med en motoreffekt på 530 hästkrafter ska den klara sprinten 0-100km/h på omkring fyra sekunder.

– Med BMW i4 elektrifieras på sätt och vis kärnan i företaget, då bilar som levererar körglädje i mellanklassen har varit en grundpelare för BMW i decennier, fortsätter Carl Lindwall.

BMW i4 kommer att rulla ut på de svenska vägarna i under det fjärde kvartalet av 2021, avslöjar BMW. Det ger BMW gott om tid att hålla på resten av detaljerna kring elbilen. Tills dess får vi nöja oss med ett par bilder på den kommande elbilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.