De byggde en egen eldriven folkabuss

Alexandra och Remi bakom YouTube-kanalen Electric Vechicle World Tour köpte en gammal Volkswagen T3. De fick sedan tag på en drivlina med tillhörande batteripaket från en Tesla. Syftet var ett bygga en elbil, för att sedan kunna resa jorden runt och förespråka hållbar teknik och träffa likasinnade.

Nu har de, efter ungefär ett och ett halvt års slit lyckats bygga bilen som de döpt till Nano. I videoklippet nedan kan du se paret medan de färdigställer det sista, och det spännande ögonblicket när de för första gången ska testa bilen. Om du inte vill se hela klippet, utan istället hoppa till sanningens ögonblick kan du hoppa fram till 8:15 i klippet nedan.

Folkabussen kommer som elbil

Volkswagens ikoniska minibuss återkommer faktiskt som eldriven minibuss i framtiden. Det är en av de bilarna som ingår i Volkswagens ID-familj, som är konceptet för VW:s elbilssatsning.  Volkswagen har bekräftat att ID Buzz kommer 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.