”De andra försöker inte ens” göra elbilar

Chevrolet Bolt EV på produktionslinan.

Den dråpliga kommentarer släppte, Diarmuid O’Connell, Tesla vice-VD inom affärsutveckling under en bilkonferens i Michigan, enligt Forbes. Konkurrenternas elbilar är bara ”efterlevnadsbilar” för att uppfylla klimatmålen och göra myndigheter nöjda, menar han.

O’Connel ifrågasätter konkurrenternas bilar, och anser att deras elbilar har för dålig räckvidd och förhöga priset. Men visst finns det visioner hos konkurrenterna, även om Tesla just nu leder kapplöpningen.

I höst kommer Chevrolet Bolt EV till USA, en bil som ska utmana Tesla Model 3 som kommer först nästa höst. Bolten kommer visserligen kosta omkring 15 000kr mer än Model 3 och ha 5 mil kortare räckvidd. Chevrolet Bolt kommer till Europa som Opel Ampera-e under 2017.

Tesla må vara kaxiga, men deras ”[..]målsättning är att påskynda världens övergång till hållbar energi”, och det här är en väg att gå.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.