DBSchenker testar ellastbilen Volta Zero i skarpt läge

Svenska Volta Trucks utvecklar den eldrivna lastbilen Volta Zero som är avsedd för leveranser i stadsmiljö. För första gången används nu en färdig design-prototyp av ellastbilen av en kund i skarpt läge.

Det är logistikföretaget DB Schenker som börjat använda el-lastbilen för distribution i Paris. Lastbilen går mellan DB Schenkers större distributionscentraler utanför storstäder till slutkunder i cityområden.

Det var i november förra året som nyheten kom att DB Schenker lagt en beställning på 1500 Volta Zero. Det är den största beställningen på elektriska mellanstora lastbilar som gjorts i Europa.

DB Schenker och Volta Trucks har arbetat nära varandra under utvecklingsarbetet för att ta fram en komplett eldriven lastbil.

– Redan från starten av vårt samarbete har DB Schenker och Volta Trucks jobbat nära tillsammans för att driva utvecklingen av Volta Zero framåt på bästa sätt, säger DB Schenkers chef för landtransporter i Europa, Cyrille Bonjean. 

Idag har Volta Trucks totalt tagit in totalt 6500 beställningar av sin första modell, Volta Zero (16 ton). Serieproduktion är planerad att starta under första kvartalet 2023 i Österrike.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.