DB Schenker ska prova ellastbilen Volta Zero skarpt i 18 städer

DB Schenker har lagt en storbeställning från svenska Volta Trucks och deras eldrivna lastbil Volta Zero. Ellastbilen är speciellt framtagen för leveranser i stadsmiljöer. Nu kommer DB Schenker påbörja de första pilottesterna med en tidig prototyp under skarpa förhållanden.

DB Schenker kommer testa ellastbilarna vid sina europeiska terminaler för att transportera varor från distributionsterminaler till stadskärnor och stadsområden. Testerna kommer att genomföras i 18 olika städer i Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Nederländerna, Sverige och Norge.

Senare i år är planen att Volta Zero ska vara helt produktionsklar. Innan året är slut kommer Volta Trucks att lämna över nycklarna till 150 serieproducerade Zero till DB Schenker.

– Som marknadsledare strävar vi efter att vara världens främsta leverantör av grön logistik, och har stort fokus på att minska utsläppen från vår fordonsflotta. Feedbacken från våra förare och transportörer under pilottesterna kommer att vara värdefull när det är dags att börja serietillverka lastbilen, säger Cyrille Bonjean, chef för landtransporter på DB Schenker Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.