Dags för elbilsmässa i Göteborg – se Tesla Model 3 för första gången

Tesla Model 3 - ska vara Teslas folkbil med eldrift.

I Göteborg på Svenska Mässan äger elbilsmässan eCarExpo rum mellan 1 till 2 december. Mässan kommer erbjuda flera elbilspremiärer. Bland den mest efterlängtade premiären kan eCarExpo stoltsera med att man kommer ha en Tesla Model 3 på plats.

”Den kanske mest efterlängtade Sverigepremiären är Tesla 3, som redan när den lanserades som skiss för tre år sedan tecknades av tusentals svenska bilköpare.”, skriver eCarExpo och fortsätter: ”Se den i verkligheten för första gången på eCarExpo.” Värt att förtydliga är att det är inte Tesla själva som ställer ut bilen, utan eCarExpo har fått tag på ett importerat exemplar.

Men premiärerna slutar inte där. Ytterligare en bil som kommer visas upp för första gången i Sverige är den sydkoreanska utmanaren Kia Niro EV. Det lite mer etablerade elbilen Kona Electric från syskonföretaget Hyundai kommer också finnas på plats.

Ta tillfälle att jämföra Kia Niro EV, Hyundai Kona Electric och Tesla Model 3 – sida vid sida. Det är ändå bilar som kommer spela i snarlika prisklasser.

Även Audi visar upp sin nylanserade elbil, Audi E-tron. Och BMW visar upp sin konceptbil iX3.

Allt om Elbil besöker mässan

Allt om Elbil kommer givetvis att besöka och rapportera direkt från mässan. Vi kommer dokumentera ordentligt och om du ser oss, glöm inte säga ”Hej!”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.