Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Notis

En årsvolym av elbilen Dacia Spring såldes på fyra timmar i Rumänien

I mitten på mars var det premiär för elbilen Dacia Spring på den rumänska hemmamarknaden. Försäljningsstarten blev en succé. En sådan succé att Dacia fick stänga beställningen, skriver Balkan Green Energy News.

Historien kunde slutat där, men det gör den inte. Dacia Spring har placerat sig som Europas billigaste elbil för stadsmiljö med en räckvidd på omkring 230 kilometer. Vi har inte fått några svenska priser ännu, men i Frankrike kostar den till exempel från €16 990, motsvarande 170 000 kronor.

Tillbaka till den rumänska Dacia-incidenten. I Rumänien får du en välpaketerad Dacia Spring för €18 500 kronor. Efter landets elbilssubvention på €10 000 och en skrotningspremie på €1600 slutar notan på €7 700. Motsvarande omkring 78 000 kronor för en fullt fungerade stads-elbil!

Det låga priset fick rumänerna att rusa till beställningsformulären på Dacias hemsida. Efter fyra timmar stängde Dacia beställningsformuläret. Då hade 1500 hunnit förbeställa bilen. I Rumänska perspektiv är det mäkta imponerade. 2019 köptes det totalt 1509 elbilar i hela landet och under 2020 var den siffran 2900 elbilar.

När Dacia får nya volymer till hemmamarknaden återstår att se. Fortsatt hänvisar Dacia till en väntlista för intressenter som var sena på bollen.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Tesla har länge haft ett rekommendationsprogram där Tesla-ägare kan få belöningar genom att rekommendera andra till att köpa en Tesla. Belöningarna har varierat genom...

Elbil

I veckan rullade den första leveransklara pickupen Rivian R1T av produktionslinan i Normal, Illinois. Därmed vann Rivian kampen om att vara först om att...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons