Då ska Easee ha åtgärdat felet på alla monterade laddboxar

I början på detta året dömde Elsäkerhetsverket ut laddboxarna Easee Home och Easee Charge från den norska laddboxtillverkaren Easee. Nu meddelar Elsäkerhetsverket att företaget har till mars 2024 på sig att åtgärda riskerna på de laddstationer som redan är monterade.

Då har Easee haft ett år på sig att genomföra den åtgärdsplan som myndigheten kräver. Elsäkerhetsverket skickade den 23 oktober en påminnelse till Easee, då de inte fått resulatet av de provningar som Easee lovat att skicka till myndigheten. Det är dessa proverna som ska vara underlag för åtgärden.

– Underlag har nu kommit in och vi arbetar med att gå igenom det, säger Joel Lee Antman vid Elsäkerhetsverket.

Elsäkerhetsverket har också begärt att få in den information som Easee har kommunicerat till sina återförsäljare och en förtydligan om hur de hanterat de laddboxar som funnits i deras och återförsäljarnas lager.

Boxarna Easee Home och Easee Charger är belagda med försäljningsförbud i Sverige. Något som Easee överklagat i en rättsprocess. Oavsett utfallet på de förhandlingarna som ska hållas i april 2024, så ska åtgärdsplanen slutföras senast i mars 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.