Snart kommer en till kombi som elbil – Nio ET5 Touring

Nio kommer på torsdag denna veckan att lansera två nya elbilar på den europeiska marknaden. Den ena är Nio ET5 Touring som är en eldriven kombi baserad på sedanen Nio ET5. Därmed ger sig Nio in i ett segment där elbilarna idag lyser med sin frånvaro. Endast MG och Porsche erbjuder idag kombis med eldrift genom MG5 respektive Porsche Taycan Turismo.

Några uppgifter om vad den eldrivna kombin kommer erbjuda rent utrymmesmässigt är inte officiellt idag. Men Nios VD William Li ska till brittiska Autocar ha sagt följande:

– Det är en väldigt vacker bil. Den har mycket interiört utrymme, inklusive utrymme för huvudet bak.

För den riktigt nyfikna så har Youtubern Joyevs redan haft möjlighet att kolla in kombin vid ett av Nios showrooms i Kina. Den korta videon kan du se nedanför:

Utöver ett större bagage lär specifikationerna vara snarlika med de vi ser i sedanen Nio ET5. Det betyder ett batteri på antingen 75 eller 100 kWh vilket kommer innebära en räckvidd som placerar sig strax under de 590 kilometer (WLTP) som sedanen kan nå upp till. Modellen blir sannolikt också fyrhjulsdriven med en totaleffekt på 360 kW.

Och en suv

Den andra elbilen som Nio kommer visa upp är Nio EL6. Den har Nio redan lanserat i Kina, men under namnet Nio ES6. Den är en av biltillverkarens tidiga modeller som kom redan 2018. Nu har den genomgått en större uppdateringar och har fått ett designspråk och prestanda som är mer lik Nios senaste lanseringar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.