Då är Ferrari redo att visa sin första elbil

Pressbild: Ferraris första hybrid Ferrari SF90 Stradale.

Ferrari är övertygad om att en helt eldriven Ferrari kan sälja minst lika bra som ens mullrande sådan med förbränningsmotor. Och planen är nu att visa upp en sådan under fjärde kvartalet av nästa år. Det bekräftar företagets VD Benedetto Vigna i en intervju.

Vigna beskriver den eldrivna Ferrarin som ”unik i alla avseenden” och menar att man är helt på rätt väg i utvecklingsarbetet. Han fortsatte med att berätta att man har många kunder, främst under 50, men även vissa äldre, som uttryckt ett stort intresse för en eldriven Ferrari.

– De väntar på vår gröna bil, ska Vigna ha sagt till Bloomberg.

Bygger elbilsfabrik

Ferrari kommer att tillverka sin elbil i Maranello, Italien. Där håller man nu på att bygga en helt ny anläggning med fokus på elektrifiering. Den ska Ferrari inviga redan nästa månad, skriver Ferrari i sin senaste kvartalsrapport.

Den ”kommer främst att användas för produktionen av elbilar, relaterade elektriska och elektroniska komponenter till våra produkter, samt som lackeringsverkstad”, står det att läsa.

Tidigare i år har Ferrari dessutom förnyat sitt samarbete med batterileverantören SK On som väntas leverera de kraftfulla battericellerna som kommer behövas i en eldriven Ferrari.

Den närmaste konkurrenten Lamborghini visade redan för ett år sedan upp sitt koncept på en eldriven supersportbil. Lanzador får 1360 hästkrafter med planerad lansering 2028. Från kinesiska håll kommer också utmanare, bland annat har BYD visat upp YangWang U9 som ska utmana de europeiska supersportbilstillverkarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.