Cyklister får snabbladdning att kosta 1 kr/kWh i Danmark och Norge

Hos energibolaget Uno-X Mobility i Danmark och Norge kostar det 1 kr/kWh att snabbladda vid deras snabbladdare. Orsaken är en cyklist som just nu trampar runt nere i Frankrike. Uno-X är nämligen sponsor av ett team i cykeltävlingen Tour de France som pågår just nu.

Teamet har varit särskilt framgångsrika och i takt med att de har tagit positioner har Uno-X också sänkt sina priser på snabbladdning för att fira det. Cyklisten Jonas Abrahamsen har tilldelats loppets ikoniska prickiga-tröja som en utmärkelse på hans förmåga att snabbast ta sig an bergspassen.

Den tröjan har han nu burit i 10 dagar och därför har Uno-X matchat den ”första-positionen” med ett motsvarande pris. Det har nu kostat 1 kr/kWh att snabbladda hos Uno-X de senaste 10 dagarna. Så länge Jonas innehar tröjan så kommer Uno-X att matcha positionen prismässigt.

– Idag för 10:e dagen i rad firar alla Uno-X 300 kW-snabbladdare i Danmark och Norge den prickiga tröjan med ett specialpris på 1 krona/kWh, skriver Uno-X.

Uno-X har idag 55 stationer i Norge och Danmark med totalt 260 laddare på 300 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.