Cupra lanserar elbil 2021 – baseras på Seat el-Born och blir sportigare än Volkswagen ID.3

I fjol presenterade Seat sitt koncept på en ny elbil, Seat el-Born. Seat som ingår i Volkswagen-koncernen planerade att bygga en elbil i storlek med Volkswagen ID.3. Till elbilen skulle man nyttja den koncerngemensamma elbils-plattformen MEB.

Idag meddelade Seat via en presskonferens att Seats prestandamärke Cupra ska ta del av modellen. Modellen ärver namnet och döps till Cupra el-Born. Cupra kommer tillverka elbilen i tyska Zwickau i samma fabrik som Volkswagen ID.3. I samband med presskonferensen visade man också upp flera bilder på konceptbilen.

På det stora hela är Cupra återhållsamma med detaljerna. Man avslöjade dock att Cupra el-Born utrustas med ett batteri på 82 kWh som uppskattas ge en räckvidd på omkring 450-500 kilometer. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 250 kilometer på drygt en halvtimme.

Cupra el-Born kommer bli en prestanda-elbil

Vi har inte heller fått någon komplett bild över prestandan. Cupra avslöjar dock att modellen ska klara 0-50 km/h på 2,9 sekunder. Konceptet av systerbilen Seat el-Born är utrustad med en motor på 201 hästkrafter och ska klara 0-100km/h på 7,5 sekunder. Cupra-modellen kommer antagligen få ännu bättre prestanda. Det är nämligen så Cupra arbetar och möjligheterna är stora med den elektriska drivlinan.

Interiörbildern avslöjar en sportig känsla, med mörka och dunkla material. Cupras kopparfärg genomsyrar hela designen både interiört och exteriört.

Cupra avslöjade ingen prisbild, men uppskattningen är att prislappen kommer landa någonstans strax över Volkswagen ID.3 1ST som i grundmodellen kostar från 420 000 kronor. Leveranserna av Cupra el-Born ska starta 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.