Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Cupra Born hårdtestas vid polcirkeln inför premiären i maj

I början av maj är det världspremiär för den första elbilen från Seats prestandamärke Cupra. Elbilen Cupra Born hårdtestas nu vid polcirkeln i -30ºC. Målet är att sätta elbilen och dess drivlina på prov.

Totalt genomför man mer än 1000 olika tester i kylan för att pressa tekniken, dynamiken och komforten till sina yttersta gränser. I ett hållbarhetstest kör man 3000 mil utan avbrott, både dag och natt.

Dynamiken i CUPRAs första 100% elbil har varit en avgörande aspekt av dess utveckling. Dynamic Chassis Control och olika inställningar av stötdämparna testas på en frusen sjö. Den inre delen av spåret är mer polerad, den yttre delen mindre så för att främja glid. På detta sätt säkerställer ingenjörerna sportighet utan att påverka miljön.

Cupra Born bygger på samma plattform som koncernsyskonet Volkswagen ID.3. Många tidiga bilder tyder på många likheter hos de två bilarna. Fokus för Cupra är dock mer sport och prestanda.

Cupra Born får MEB-plattformens stora batteri på 82 kWh. Räckvidden kommer uppgå till omkring 450-500 kilometer, enligt tidiga uppgifter för konceptmodellen. Citysprinten 0-50 km/h ska Born klara på omkring 2,1 sekunder.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Notis

Begravningsbyrån Fonus har Sveriges första begravningsbil som är helt eldriven. Den nya elbilen började rulla i slutet på mars i Malmö, berättar företaget i...

Elbil

En jury bestående av 93 motorjournalister från 28 länder har i årets upplaga av ’World Car of The Year’ röstat fram årets vinnare i...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons