Coupésuven Volkswagen ID.5 GTX har smygpremiär 7 september

Pressbild: Volkswagen

Den 7 september kommer Volkswagen visa upp mer av sin nästa elbil Volkswagen ID.5 GTX. Fortsatt dock något kamouflerad, enligt ett pressmeddelande från Volkswagen. Premiären kommer att ske i samband med bilmässan IAA Mobility i München som äger rum 7 till 12 september.

Volkswagen ID.5 GTX blir den sportigare coupéversionen av Volkswagen ID.4. Modellen kommer var utrustad med MEB-plattformens större batteri på 77 kWh, ha dubbla motorer och fyrhjulsdrift. Räckviddeen anger Volkswagen till upp till 497 kilometer.

GTX-emblemet är märkningen för Volkswagens sportigare elbilar, och är elbilens motsvarigheter till GTI, GTD och GTE. Bilar dekorerade med sportiga designinslag och extra prestanda. Sedan tidigare finns Volkswagen ID.4 GTX.

Den sluttande coupéformen kommer ge ID.X5 något bättre aerodynamik om man får tro Autogefühl som provkört den maskerade bilen. Trots den sluttande akterpartiet lastar den nästan lika mycket som ID.4.

Volkswagen ID.5 GTX kommer att nå handlarna nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.