Corona: Nu påverkas tillverkningen av elbilar

Flera fabriker som tillverkar elbilar står nu stilla, eller kommer stå stilla den närmsta tiden. Anledningen är coronaviruset som satt en hel värld på paus.

Volkswagen har meddelat att man kommer pausa sina flesta fabriker i Europa, uppger Sveriges Radio. På fredag kommer fabrikerna göra sina sista skift. Dels handlar det om att man har problem att få fram delar, men också en oro om bilarna man tillverkar kan säljas på beroende på pandemin.

Electrive skriver om att PSA-koncernen med bland annat Opel och Peugeot kommer stänga sina fabriker där elbilarna Opel Corsa-e och Peugeot e-208 tillverkas. Fabrikerna ligger i Spanien respektive Slovakien.

Även Renaults fabrik i Frankrike som tillverkar den populära modellen Renault Zoe och transportelbilen Kangoo Z.E pausas för tillfället.

Tesla vägrade först Corona-stänga

Teslas fabrik i Fremont. Foto av: Tesla/Alexis Georgeson

Tesla har blivit tillsagda av lokala myndigheter att stänga sin fabrik i Fremont Kalifornien i tre veckor. Det efter att man trotsat en uppmaning om att ”icke-nödvändiga verksamheter” skulle stänga redan under måndagen. Teslas HR-chef Valerie Workman ska i ett mail ha sagt att man ser Teslas verksamhet som nödvändig.

– Människor behöver tillgång till transporter och energi, och vi har en nyckelroll i att bistå med det, skrev hon i mailet. Personal i Teslas lokaler uppmanades dock att hålla avstånd från kollegor, och de som kan arbeta hemifrån bör göra det.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.