Cityelbilen Microlino EV godkänd av EU – nu ska den tillverkas

Microlino, som bland annat tillverkar kickbikes har under ett par års tid arbetat med att ta fram en eldriven bil för stadstrafik. Nu meddelar man att bilen godkänds av EU och därmed är företaget redo att börja leverera bilarna.

Först ut är den schweiziska marknaden som får sina första bilar under slutet av året, tätt följt av Tyskland i början på 2019. Därefter väntas bilen rulla ut i fler europeiska länder.

Microlino EV kommer i två utförande, antingen med ett 8 kWh-batteri som ger en räckvidd på 12 mil eller ett batteri på 14,4 kWh som ger en räckvidd på 21,5 mil. Maxhastigheten är 90km/h. Bilen är klassad som en 4-hjulig tung motorcykel (L7e) och får köras av den som har B-körkort (eller A-körkort utfärdat före 19 jan. 2013).

Microlino EV kan laddas i ett vanligt vägguttag på fyra timmar. Grundpriset ligger på 120 000kr.

Om du vill läsa mer om Microlino rekommenderas vi deras officiella webbplats.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.