Citroën visar upp nya elbilen Citroën e-C4

För drygt två år sedan kom de första uppgifterna om att Citroën skulle komma med en elbil. I slutet av juni tänker den franska biltillverkaren ha den stora avtäckningen.

Redan nu delar man med sig av lite bilder på den nya elbilen. Elbilen får namnet Citroën e-C4 och blir en mindre crossover-suv som kvalar in i C-segmentet. Ett växande segment som förra året stod för 28 procent av försäljningen i Europa.

Tyvärr lämnar Citroën inte några detaljer om räckvidd. För ungefär två år sedan sa Citroëns Vd att en elbil baserad på C4 kommer ha en räckvidd på omkring 350 km. Det känns som en realistisk fingervisning. Det något mindre koncernsyskonet DS 3 är utrustad med en motor på 110 kW som ger 136 hästkrafter. Den har en räckvidd på 320 km.

I kupén ser vi en avskalad interiör, inte helt ovanligt för dagens elbilar. En digital instrumentpanel, en bred pekskärm och heads-up-display är några av detaljerna som interiörbilden avslöjar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.