Citroën visar upp ny elbil – ë-C4 X är här ”för den som är trött på alla suvar”

Citroën har idag visat upp en helt ny elbil. Det i form av en mellanstor modell i ett cross-utförande. Modellen får namnet Citroën ë-C4 X och är utrustad med en motor 100 kW (136 hk) och erbjuder en räckvidd på upp till 360 kilometer.

– Många kunder har sagt till oss att de vill ha ett prisvärt, elegant och ansvarsfullt alternativ till alla femdörrars-modeller och SUV:ar i kompaktklassen. Detta är vår bästa tolkning av det behovet, säger Vincent Cobée, vd för Citroën.

Batteriet på 50 kWh kan snabbladdas med en effekt på upp till 100 kW. Att ladda från 0 till 80 procent ska ta ungefär en halvtimme. Som standard får bilen AC-laddning med en effekt på 7,4 kW. Dock finns en 3-fas ombordladdare på 11 kW som tillval.

Storleksmässigt mäter ë-C4 X 4,6 meter på längden vilket gör den lika lång som en Polestar 2. Hjulbasen på 2,67 meter ska ge en rymlig interiör. Citroën lyfter fram att elbilen får gott om benutrymmet både fram och bak och att den lastar 510 liter i bagaget.

Citroën ska tillverka den nya modellen vid Stellantis-koncernens anläggning i Madrid i Spanien. Försäljningen är planerade att starta under hösten 2022. Idag finns inga uppgifter om några svenska priser.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.