Citroën uppdaterar ë-SpaceTourer – eldriven MPV med nio sittplatser

Citroën presenterar nya Citroën ë-SpaceTourer med uppdaterad design och ny teknik. Märkets nya MPV med plats för upp till nio personer lanseras i Sverige under 2024. Citroën beskriver modellen som en rymlig elbil perfekt för taxi i staden eller till flygplatsen. 

– Citroën fortsätter att leda vägen med elektrisk komfort och det är extra tydligt med de nya passagerarmodellerna. Nya Citroën ë-SpaceTourer är en elektrisk minibuss, perfekt för transport- och taxiföretag där upp till nio personer åker med hyllad Citroën-komfort, säger Martin Ling, Brand Manager, Citroën Sverige.

Elbilen är utrustad med en motor på 100 kW (136 hk) och kommer erbjudas med två olika storlekar på batteriet. Ett mindre batteri på 50 kWh ger en räckvidd på 224 kilometer och ett större batteri på 75 kWh ger en räckvidd på 350 kilometer.

3-fas 11 kW AC-laddning är standard. Snabbladdning är möjlig med upp till 100 kW och att ladda från 0 till 80 procent ska ta 38, respektive 45 minuter beroende på batteristorlek.

ë-SpaceTourer kommer erbjudas i två olika längder, 4,98 till 5,33 meter och en höjd på 1,9 meter för en rad olika konfigurationer. Modellen kommer erbjudas med allt från fem till nio sittplatser. I ett lounge-business-utförande finns exempelvis säten som kan vändas mot varandra.

Citroen har ännu inte kommunicerat några svenska prisuppgifter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.