Citroën presenterar elbilen C3 Aircross i sin helhet

Citroën presenterar nu för första gången nya elbilen C3 Aircross i sin helhet. Modellen presenterades tidigare som sjutsitsig, men som helt eldriven kommer den endast att bli femsitsig.

Citroën C3 Aircross bygger på Smart Car-plattformen som även nya elbilen e-C3 är baserad på. Modellen mäter 4,39 meter i längd och ska trots det kompakta formatet ändå erbjuda rejält med plats lovar Citroën. Bagageutrymmet lastar upp till 460.

Modellen kommer att erbjudas med en elmotor med 83 kW (113 hk) vilket kombineras med ett batteri på 44 kWh som ger en räckvidd på upp till 300 km. Maxhastigheten ligger på 145 km/h och batteriet kan snabbladdas från 20 till 80 procent på 26 minuter med en högsta laddeffekt på 100 kW.

Löftet är en bil som designats för att erbjuda en optimal kompromiss mellan körglädje och komfort. För att garantera en så hög komfort som möjligt är modellen utrustad med biltillverkarens fjädring Advanced Comfort som standard. Citroën erbjuder dessutom säten med extra skum som tillval.

Två utrustningsnivåer kommer erbjudas. Bland annat har man pressat priserna genom att utesluta ett fast infotainmentsystem på den lägre prissatta instegsversionen You. Istället finns en smartphone-station där telefonen kopplas upp och fungerar som en kontrollpanel för bilens infotainment. 

I den högre utrustningsnivån Max finns en 10,25-tum pekskärm tillgänglig, snett vinklad mot föraren. Genom skärmen nås alla viktiga funktioner, både för bilens styrning och infotainment. Även trådlös Apple CarPlay och Android Auto kommer finnas tillgänglig på denna modellen.

När modellen lanseras och vad priset blir återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.