Circle K lanserar mobila laddstationer för skiftande säsongstrafik

För att göra det enklare att snabbladda under de stora resehelgerna lanserar nu Circle K mobila laddstationer. Dessa kan företaget placera ut längs populära rutter. Först ut är två mobila laddstationer i Ljusdal och Mora. Dessa ska stötta upp den eldrivna fjälltrafiken inför påsklovet.

– Tanken med dessa mobila enheter är att de ska kunna flyttas runt. Det kan handla om säsongslägen, lägen vi vill testa eller lägen vi ser en stor potential på men som det tar lång tid att få en nätanslutning till, berättar Jenni Alterling, Sr. Manager E-mobility på Circle K.

De mobila stationerna är enkla att installera och kräver minimalt med markarbete. Ett batterilager gör att stationerna inte heller kräver samma nätanslutningar med höga kapaciteter som en fast laddstation kräver.

Varje mobil enhet har två laddare som tillsammans kan ta emot fyra elbilar samtidigt. Den totala kapaciteten är 300 kW.

– Vi har sett behov av en laddlösning som kan komplettera vårt nätverk genom att fylla flera syften. Vi testar nu användarvänlighet och funktion på dessa två platser för att maximera flexibiliteten som de nya laddarna innebär, säger Per Selin, Sr. Manager Real Estate Development på Circle K.

För att ladda vid stationerna använder man samma app som vid laddning via Circle K:s andra egna laddare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.