Chevrolet visar mer av elbilen Equinox EV – kommer utmana VW ID.4 i USA

Amerikanska biltillverkaren Chevrolet låg länge i framkant med elbilen Bolt. Den blev snabbt en populär småbil och ett alternativ till de större och dyrare elbilarna från Tesla. Men efter den senaste modelluppdateringen drabbades Bolt av flera problem, däribland incidenter med bränder som fick försäljningen att haverera.

Chevrolet blickar nu framåt och genom gemensamma koncernsatsningar på GM har tillverkaren nu flera nya elbilar på gång. Bland annat en eldriven variant av pickupen Silverado och en prestandaladdad Blazer som kommer våren 2023.

En tredje modell i form av en större suv är också på gång. Chevrolet visar nu upp mer av modellen inför leveransstarten hösten 2023. Det vi ser är en elbil som storleksmässigt för tankarna till Volkswagen ID.4.

– Equinox har alltid spelat en viktig roll för Chevrolet som den näst mest sålda produkten. Att erbjuda ett prisvärt alternativ i branschens största volymsegment visar att Chevy kommer att göra elbilar tillgängliga för alla, säger Steve Hill, Chevrolets vicepresident.

Med Equinox fokuserar Chevrolet på ett lågt och överkomligt pris. Riktpriset för modellen kommer att ligga på omkring $30 000 (300 000 kronor) i USA, före skatter och avgifter. Chevrolet har inte delat med sig av några tekniska specifikationer kring Equinox. Men man lovar en standardmodell och en mer kraftfull prestandaversion.

Avslutningsvis delar Chevrolet också med sig av en teaserfilm på interiören, den ser du nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.