Chevrolet kickstartar sina breda satsning på elbilar genom reklamkampanj

Idag erbjuder Chevrolet ebilarna Bolt EV och Bolt EUV och då endast på den amerikanska marknaden. Fler modeller är dock på gång och i en stor reklamsatsning vill Chevrolet nu kickstarta sin allt breda satsning på elbilar.

Under parollen ”elbilar för alla” visar Chevrolet upp kommande el-pickupen Silverado EV och suvarna Blazer EV och Equinox EV.

Reklamkampanjen kan du se nedanför:

https://www.youtube.com/watch?v=XoTeNPRW3u0

VW ID.4-utmanare först ut

Först ut på den amerikanska marknaden bland de nya modellerna blir Chevrolet Equinox EV med lansering till våren 2023. Den spås bli en direkt utmanare till Volkswagen ID.4.

Basmodellen blir framhjulsdrivna med en motor på 155 kW (210 hk). Räckvidden på en laddning är upp till 400 kilometer. Den ska gå att snabbladda med 150 kW och för hemmaladdning finns en AC-laddare på 11,5 kW. Dessutom kommer en variant med längre räckvidd (upp till 480 km), fyrhjulsdrift och kraftfullare motor (290 hk).

Hösten 2023 följer pickupen Chevrolet Silverado EV. Den kommer i en premiumvariant samt en snikmodell med mer avskalad inredning avsedd för kommersiellt bruk. Samtidigt kommer också en första variant av Blazer EV som initialt kommer erbjudas med ett prestandatillägg med totalt 557 hästkrafter.

Kan komma till Sverige

Chevrolets storsatsning på elbilar kan också på sikt komma till Sverige. Så nyligen som strax innan helgen meddelade koncernbolaget GM att man har för avsikt att göra comeback i Europa. Satsningen kommer då be stå av bilkoncernens elbilar – och ett av dessa märken som ingår i koncernen är Chevrolet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.