Charge Heroes lanserar delningstjänst för privata laddboxar

Har du en laddbox som står oanvänd under stora delar av dygnet eller ännu längre perioder? Med nylanserade Charge Heroes app kan privatpersoner, företag och föreningar hyra ut privata laddboxar. Som ett sorts Airbnb fast för elbilsladdning.

Bakom den svenska tjänsten står ett gäng passionerade elbilsägare, som utgått från sina egna upplevelser, erfarenheter och idéer om hur elbilsägandet kan bli bättre. Charge Heroes ska göra att fler laddpunkter blir tillgängliga så att fler vågar gå över till elbil.

Tjänsten fungerar som så att en värden lägger upp en laddbox i appen, markerar den som tillgänglig och sätter ett timpris. Då blir laddboxen bokningsbar för den som behöver en plats att parkera och ladda sin elbil på. I appen framgår priser, hastighet på laddaren och andra instruktioner.

Antalet elbilar på våra vägar ökar snabbare än utbyggnaden av publika laddare. Mellan april 2021 och april 2022 ökade antalet elbilar per publik laddpunkt från fem till tio. Undersökningar visar att en oro kring brist på laddstationer är den vanligaste orsaken till att inte köpa en elbil.

– Vår syn är att detta gap snabbast, effektivast och mest hållbart fylls genom att bättre nyttja den redan befintliga privata laddinfrastrukturen. Genom den välbeprövade delningsekonomin ser vi att vi kan vara med och göra skillnad säger Niclas Andersson, Co-Founder & CMO, Charge Heroes.

Charge Heroes hoppas kunna bidra till att göra laddning smidigare och mer lättillgänglig. Framför allt kan appen vara ett bra tillskott på mindre orter där antalet besökare varierar under tiden på året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.