CATL öppnar ny batterifabrik i Europa – vill komma nära europeiska biltillverkare

Batteritillverkaren CATL meddelar att man ska öppna en batterifabrik i Debrecen i Ungern med en årlig produktionskapacitet på 100 GWh. Det blir företagets andra batterifabrik i Europa. Sedan tidigare håller man på att starta upp produktionen av batterier vid en anläggning i Tyskland.

Valet föll på Ungern då man ville åt närheten till de många europeiska biltillverkarna som har produktionen i regionen. Bland de europeiska kunderna som fabriken ska förse med batterier nämner CATL Mercedes, BMW, Stellantis och Volkswagen.

– Det råder ingen tvekan om att vår fabrik i Debrecen kommer att göra det möjligt för oss att ytterligare vässa våra konkurrensfördelar och bättre svara på våra europeiska kunders efterfrågan och påskynda övergången till e-mobilitet i Europa, säger Dr. Robin Zeng, grundare och styrelseordförande för CATL.

Inititativet har tagits emot väl av de europeiska biltillverkarna. Mercedes CTO Markus Schäfer kommenterar:

– Denna nya toppmoderna europeiska CATL-anläggning i Ungern är ytterligare en milstolpe för uppskalningen av vår elbilsproduktion tillsammans med våra nyckelpartners, säger Markus Schäfer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.