CATL arbetar med Tesla för att få elbilar att ladda snabbare

Världens största batteritillverkare CATL arbetar på snabbladdande och billigare batterier på uppdrag av Tesla, skriver Bloomberg News i en rapport efter en intervju med bolagets VD.

Det hela sägs vara en viktig pusselbit för att Tesla ska kunna lansera sin nästa generationen elbil – som dubbats till ”Model 2” och ska kosta 25 000 dollar. En modell som kommer bli viktig för att Tesla ska kunna säkerställa sin konkurrenskraft i framtiden.

– Det finns alltid utrymme för lägre kostnader, beroende på vad målet med 25 000 dollars-bilen är, sa Robin Zeng, VD för CATL i intervjun, och kommenterar det nära samarbete med Elon Musk: ”Han är superenergisk, och jag ligger långt efter honom”.

Robin Zeng bekräftar att CATL ska leverera maskiner för cellproduktion till Teslas fabrik i Nevada då Tesla vill utöka sin batteriproduktion vid fabriken. Det är även här som Elon Musk har bekräftat att ”Model 2” första kommer att tillverkas.

Avtalet om en CATL-produktion i Nevada har också lagt grunden för ett gemensamt samarbetet inom batteriteknik med fokus på att just korta ner laddningstiden:

– Särskilt nya förbättringar i batteristrukturen ska leda till nya elektrokemiska fördelar som ska öppna upp för snabbare laddning, berättar Robin Zeng i intervjun.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.