Carwow provkör Europas galnaste elbil HiPhi Z

Den kinesiska biltillverkaren Human Horizons klev in i Europa i mitten på juni i år. Med sig hade man två elbilar, HiPhi X och HiPhi Z. Här det fokus på lyx, prestanda och avancerad teknik som gäller.

Först ut att få de spektakulära elbilarna är den tyska och norska marknaderna. Lagom inför det har brittiska Carwow med programledaren Mat Watson i spetsen lagt beslag på en HiPhi Z för en första titt och provtur.

– När det kommer till design är detta lätt en av de mest iögonfallande bilarna vi någonsin har kört! Utsidan av bilen är täckt av tusentals LED-lampor, som gör det möjligt att visa bilder och text på antingen framsidan, sidan eller baksidan av bilen. Den kommer också med inslag av lila detaljer som får den att sticka ut ännu mer, skriver CarWow om modellen.

Inslaget kan du se nedanför:

HiPhi Z är, inte helt oväntat, inte en billig pjäs. I Tyskland startar priserna på 105 000 euro, och i Norge på 1,11 miljoner norska kronor. Z har ett batteri på 120 kWh med en räckvidd på 555 kilometer (WLTP). Två motorer producerar tillsammans 494 kW (655 hk) och tar bilen från 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.