Canoo visar upp flexibel och eldriven pickup

Los Angeles-baserade Canoo har tidigare visat upp en eldriven minibuss på en flexibel skateboard-plattform för elbilar. Minibussen planerar företaget att erbjuda via en prenumerationstjänst.

När de presenterade den modellen var de också tidigt ute med att de kommer tillverka fler modeller på plattformen. Däribland en en sedan och en pickup. Här är den sistnämnda, en mångsidig och nätt eldriven pickup.

Canoo pickup mäter endast 4,65 meter på längden, 1,98 meter i bredd och är 1,92 meter hög med en hjulbas på 2,85 meter. Det gör den betydligt mindre än andra amerikanska pickups som Ford F150 eller Tesla Cybertruck.

Pickupen, som ännu inte fått något namn, kommer erbjudas med både bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift och får upp till 600 hästkrafter. Räckvidden anger man till över 320 kilometer.

Flaket på pickupen mäter 1,63 meter i bredd, 1,82 meter i längd och får ett djup på 0,52 meter. Flaket kan dessutom förlängas med ungefär 60 centimeter. Genomgående hittar vi också smarta förvaringslösningar och avlastningsytor.

Tillbehören är många till Canoo. Den äventyrliga kan till exempel lägga till ett camper-kit vilket gör pickupen till den ultimata friluftslivsbilen.

Canoo har inte delat med sig av några priser eller till på vilka marknader man kommer erbjuda bilen. Man har dock ett tag kvar till innan man är redo att lansera bilen. Först om ett år kommer vi att få se produktionsversionen. Leveranserna ska sedan starta 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.