Canoo visar upp elbilen du kan prenumerera på

Det var i våras vi för första gången såg anorna till elbilen Canoo. En Los Angeles-baserad uppstickare som ska revolutionera bilen och bilägandet. Nu visar bolaget för första gången upp sin prototyp.

Prototypen vi ser har en räckvidd på omkring 400 km. Batterietpaketet på 80 kWh kan snabbladdas från noll till 80 procent på 28 minuter. Canoo utvecklar 300 hästkrafter och har en topphastighet på 200 km/h.

I grunden finns en flexibel skateboard-plattform som företaget utvecklat, som ska kunna nyttjas till flera karosser. Först ut är dock Canoo-prototypen i form av en 7-sitsig minibuss.

Enligt företaget pågår just nu tester, och tanken är att man ska lansera elbilen till 2021. Bilen går inte att köpa, utan kommer endast erbjudas genom en prenumerationstjänst.

Företaget själva beskriver prenumerationstjänsten som bekymmerslös. Tanken är inte heller att man ska låsa upp kunderna i långa avtal eller bindningstider – utan man ska lösa månadsprenumerationen enkelt genom en app. Vad månadskostnaden blir eller om bilen tjänsten kommer till Sverige återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.