Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Det var i våras vi för första gången såg anorna till elbilen Canoo. En Los Angeles-baserad uppstickare som ska revolutionera bilen och bilägandet. Nu visar bolaget för första gången upp sin prototyp.

Prototypen vi ser har en räckvidd på omkring 400 km. Batterietpaketet på 80 kWh kan snabbladdas från noll till 80 procent på 28 minuter. Canoo utvecklar 300 hästkrafter och har en topphastighet på 200 km/h.

Annons

I grunden finns en flexibel skateboard-plattform som företaget utvecklat, som ska kunna nyttjas till flera karosser. Först ut är dock Canoo-prototypen i form av en 7-sitsig minibuss.

Enligt företaget pågår just nu tester, och tanken är att man ska lansera elbilen till 2021. Bilen går inte att köpa, utan kommer endast erbjudas genom en prenumerationstjänst.

Företaget själva beskriver prenumerationstjänsten som bekymmerslös. Tanken är inte heller att man ska låsa upp kunderna i långa avtal eller bindningstider – utan man ska lösa månadsprenumerationen enkelt genom en app. Vad månadskostnaden blir eller om bilen tjänsten kommer till Sverige återstår att se.