Campingvagnen Polydrops – speciellt framtagen för elbilar

Amerikanska Polydrops har designat campingvagnar sedan 2017. Den senaste skapelsen P17A är tagits fram med elbilar i åtanke. Vagnen påminner om Tesla Cybertruck och man har gjort det bästa för att skapa en aerodynamisk campingvagn för att minska luftmotståndet.

I vagnen, trots sin lilla storlek finns sovplats för två personer, köksmodul med kyl, spis och vattentank samt klimatanläggning, högtalare, el- och USB-uttag och belysning.

P17A är utrustad med solpaneler och för att ta vara på solenergin finns tre val av golvmonterade batterier. Välj mellan 2,4 kWh, 4,8 eller 12 kWh. Det största batteriet ska kunna driva campingvagnen i sex dagar.

Så hur aerodynamisk är den? Enligt företagets egna tester så kortar den ner räckvidden med omkring 20 procent på en Tesla Model 3. Räckvidden (angiven enligt amerikanska EPA-körcykeln) gick från 500 till 395 kilometer (EPA).

Vagnen säljs för tillfället enbart i USA, men kanske kan den också inspirera till innovation på den svenska marknaden?

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.