Cadillacs lyxiga elbil Celestiq kommer bli gigantisk

Cadillac planerar att lansera en riktigt lyxig elbil i klass med bilar från Bentley eller Rolls-Royce. Tanken är att använda skiftet till elbilar som ett tillfälle att hitta tillbaka till sina rötter.

Under året har man visat upp planerna i form av konceptet Cadillac Celestiq och beskrivit en elbil som ska bli synonym med ”ultralyx”.

Nu har Cadillac påbörjat de första vägtesterna med en kamouflerad förseriebil. Den har så klart siktats på gatorna i Michigan. Det vi slås av direkt när vi ser bilderna är att det rör sig om en gigantisk bil. Något som kanske inte framkommit av de tidigare konceptbilderna.

– Det är ett stort ögonblick för alla på Cadillac att se Celestiq rulla av linjen vid vår förproduktionsanläggning och komma ut på allmänna vägar för första gången. Så mycket mer är på gång, och vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen av Cadillacs senaste flaggskepp, Jeremy Loveday, chefsingenjör för Celestiq.

Cadillac kommer att visa upp Celestiq och berättar mer om prestanda och specifikationer senare i år. Celestiq kommer i en begränsad upplaga och försäljningen ska starta i slutet av 2023. Varje bil ska också gå att anpassa i stor utsträckning efter köparens egna önskemål. Vidare uppgifter säger att priset kan nå upp till tre miljoner kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.