Cadillac Optiq är GM:s nästa elbil till Europa

Idag visade General Motors upp sin nya elbil Cadillac Optiq för europeisk och internationell press. Det i samband med öppnandet av den nya flaggskeppsbutiken Cadillac City i Paris. Den nya modellen kommer att säljas på tio marknader med start senare i år. Det inkluderar också den svenska marknaden vid sidan av andra länder i Europa samt lanseringen på hemmamarknaden USA.

Designen beskriver Cadillac som något mindre och sportigare än exempelvis den tidigare Cadillac Lyriq som också lanserats i Sverige. Men bland inslagen finns Cadillacs ”rymd, glastak och kristallgrill”.

De exakta specifikationerna för den europeiska varianten av Optiq blir officiella först senare i år. Redan nu ger Cadillac däremot en indikation baserat på de amerikanska specifikationerna.

Optiq för den amerikanska marknaden kommer erbjudas i ett fyrhjulsdrivet utförande med dubbla motorer som levererar 224 kW (300 hk). Räckvidden kommer att bli upp till 483 kilometer på en laddning. Batteriet på 85 kWh ska vid snabbladdning kunna laddas på med 127 kilometer på 10 minuter.

– Vi är glada över att få vara värdar för Optiqs premiär i Paris eftersom modellen är en del av Cadillacs helt elektriska intåg i Europa. Vi ser fram emot att dela med oss av europeiska specifikationer och påbörja försäljningen senare i år, säger Jaclyn McQuaid, President and Managing Director på GM Europe.

Rymligt bagage.

Optiq får ett rymligt bagage som rymmer 744 liter. Vid fällda säten uppgår volymen till hela 1603 liter.

Några andra detaljer som Cadillac nämner redan nu är att bilen kommer utrustad med förassistanssystemet Super Cruise samt en interiör som präglas av en bred 33-tums LED-skärm.

Storleksmässigt får Optiq en längd på 4820 mm, en bredd på 2126 mm (med sidospeglarna inräknade samt en höjd på 1644 mm. Hjulbasen är 2954 mm.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.