Cadillac löser ut återförsäljare som inte tror på elbilar med upp till fyra miljoner kronor

Cadillac ska gå mot en helt eldriven framtid. 2030 markerar slutet för förbränningsmotorn hos premiummärket. För de återförsäljaren som inte är med på omställningen finns ett tydligt ultimatum.

Antingen är du med, eller så får du mellan 2,5 till fyra miljoner kronor för att sluta sälja våra bilar, uppger Automotive News. Cadillac är en del av General Motors som i förra veckan avslöjade att man nu ska satsa fullt ut på elbilar. Det innebär att GM totalt satsar 230 miljarder i utvecklingen av elbilar fram till 2023.

– Vi vill gå snabbt framåt och se till att återförsäljare är redo för omställningen. Detta är enbart ett alternativ för de återförsäljare som inte tror att elbilsresan passar dem, säger Mahmoud Samara, vice vd för Cadillac Nordamerika, till Automotive News.

Cadillacs första elbil blir Cadillac Lyriq som kommer i början av 2022. Den lyxiga suven får ett batteri på 100 kWh och en räckvidd på omkring 550 kilometer. Lyriq kommer bland annat med Super Cruise, GM:s avancerade förarassistanssystem. Cadillac beskriver det som marknadens första fullständiga hands-free körupplevelse. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.