Cadillac kommer med SUV-elbil 2021 – Escalade står på tur

Under motormässan North American International Auto Show som kommer av stapeln i veckan i Detroit kommer GM att presentera sin stora satsning på elbilar. Premiären kommer ske genom premiumvarumärket Cadillac.

Cadillac presenterar nämligen en SUV, som ska lanseras 2021. Den är baserad på en flexibel elsbilsplattform som ska användas gemensamt inom koncernen. Den eldrivna Cadillacen som ännu inte fått ett namn kommer antagligen ha en räckvidd uppåt 480 km, erbjuda fyrhjulsdrift samt Super Cruise; bolagets egna satsning på autonom körning.

I samband med avslöjandet gjorde också Cadillac vaga referenser till en prestanda-sedan och hiphopparnas favorit Escalade som potentiella elbilar. Från 2021 kommer Cadillac släppa en ny elbil i halvåret.

Detta är den första elbilen baserad på GM:s eldrivna plattform. I framtiden kommer alla bilar vara eldrivna, sa man.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.