Bygget av batterifabriken Northvolt Drei har startat

Idag tog representanter för tyska regeringen och Northvolt det första symboliska spadtaget till bygget av batteriföretagets nya fabrik i Heide, i norra Tyskland. Den nya batterifabriken döpt till Northvolt Drei kommer att stå klar till 2026 med en årlig produktionskapacitet på 60 GWh.

– Investeringar som Northvolts är av strategisk betydelse för vårt land och för Europa. Tyskland var, är och kommer att förbli ett land med en stark tillverkningsbas. Och produktionen av bra bilar efter förbränningsmotorns era fortsätter att utgöra ryggraden i vår industrisektor, kommenterar Tysklands förbundskansler Olaf Scholz.

Utöver att bli en viktig pusselbil i den europeiska bilindustrin kommer fabriken också bli en viktig arbetsgivare för Heide. Northvolt räknar med att anställda 3000 personer när fabriken är i full drift.

– Det är fantastiskt att få ut den här showen på vägen. Vi är djupt tacksamma för stödet från kunder, investerare och offentliga intressenter för att genomföra detta flaggskeppsprojekt i den globala klimatomställningen, kommenterar Peter Carlsson, VD för Northvolt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.