BYDs lyxmärke Denza lanserar eldriven minibuss i Europa

Denza D9 på bilmässan i Shanghai. Denza N7 i förgrunden.

I samband med bilmässan i München i september kommer BYD att visa upp sitt premiummärke Denza i Europa för första gången. Märket, som dessutom Mercedes är delägare i, har specialiserat sig på ultralyxiga fordon.

I München kommer Denza att visa upp sin sjusitsiga eldrivna minibuss Denza D9. En modell som kan ses som en konkurrent till Mercedes V-klass. BYD har däremot inte bekräftat när det kan bli aktuellt att dra igång Denza-försäljningen i Europa.

Denza D9 kommer med flera olika typer av drivlinor. I Europa ska bara den helt eldrivna versionen var aktuell. Den erbjuder Denza som framhjulsdriven med en motor på 230 kW (312 hk) eller som fyrhjulsdriven med en total motoreffekt på 275 kW (369 hk).

De kinesiska specifikationen döljer ett batteri på 103 kWh med en räckvidd på upp till 620 km (CLTC). Snabbladdning ska vara möjlig med en maximal effekt på upp till 160 kW.

Ethan Robertson från Wheelsboy har kollat in plugin-versionen av D9 i Kina, den summering kan du se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.