BYD:s elbilar kommer till Europa i år – visar upp sig på bilsalongen i Paris

Den kinesiska fordonstillverkaren håller på att förbereda sig för att börja sälja personbilar i Europa. Redan förra året kom BYD till Norge som första pilotmarknad. Då hade man med sig elbilen BYD Tang.

I ett pressmeddelande meddelar BYD att man nu kommer att ta flera steg för att expandera på fler marknader inom Europa. Med sig har man flera återförsäljare och partnerskap.

Lanseringen av de första modellerna i Europa kommer att ske under årets fjärde kvartal. BYD kommer dessutom för första gången på 14 år medverka på en bilmässa i Europa. På bilsalongen i Paris i oktober kommer man visa upp flera elbilsmodeller.

– Vi är glada över att kunna lyfta fram varumärket BYD och våra senaste personbilsinnovationer utrustade med världsledande teknologi till kunder i Europa. Att vara en del av detta prestigefyllda internationella evenemang för bilbranschen är den perfekta startplattan för oss att visa upp våra eMobility-lösningar i Europa, säger BYD:s Europachef Michael Shu.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.