BYD vill tillverka elbilar i Tyskland, Spanien eller Frankrike

Byd Dolphin

Kinesiska biltillverkaren BYD har länge övervägt att börja tillverka elbilar lokalt i Europa för den europeiska marknaden. Nu har de planerna blivit mer konkreta. BYD påstås fokusera på Tyskland, Spanien och Frankrike som möjliga produktionsplatser.

Flera medier rapporterar om att BYD är i kontakt med myndigheter om att etablera en bilfabrik i någon av de tre länderna. BYD hoppas ha beslutat om var man vill lägga sin fabrik innan slutet på det här året. Målet är sedan att få igång bilillverkningen under 2025, enligt uppgifterna.

BYD introducerade i slutet på förra året tre elbilar i Europa. Det var kompaktsuven Atto 3, den större suven Tang och sedanen Han. Klart är också att småbilen Dolphin och sedanen Seal är aktuella för Sverige i mitten av det här året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.