Byd siktar på elbil med över 100 mil i räckvidd med ny plattform

I somras kom de första elbilarna från kinesiska biltillverkaren Byd till Europa. Då handlade det om den rymliga suven Byd Tang som skeppades till Norge.

Satsningarna på elbilar fortsätter och nu har tillverkaren visat upp ett nytt koncept på en elbil med över 100 mil i räckvidd. Modellen Ocean-X bygger på tillverkarens tredje generation elbilsplattform som ska ligga till grunden för framtida modeller.

Bakom den långa räckvidden på den mellanstora sedanen finns en särskilt låg luftmotståndskoefficient på 0,21. Samma som Tesla Model 3 beräknas ha. Utrustad med värmepump ska räckvidden också maximeras under vintertid och bidra med 20 procent bättre energihantering.

Byd lovar också bra med prestanda och skriver att plattformen ska klara att leverera 0-100km/h på 2,9 sekunder. Det ska också gå snabbt att ladda med 800-voltsteknik. Fem minuter på en snabbladdare ska ge 15 nya mil.

Byd ger inga närmre detaljer på när plattformen eller om konceptet ska sättas i produktion.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.