BYD öppnar showroom i Westfield Mall of Scandinavia

Skissbild illustrerar den kommande utställningslokalen.

BYD har nyligen lanserat tre elbilar i Sverige. Nu tar man också nästa steg och etablerar ett showroom i Westfield Mall of Scandinavia. Härifrån kommer det bli möjligt att uppleva, provköra och beställa elbilar från BYD.

Redan idag finns BYD att se vid 17 Hedin Bil-anläggningar i 14 städer och nu kompletterar man den närvaron med en utställningsyta på 250 kvm i det stora köpcentrumet i Solna.

– Vi ser fram emot möjligheten att möta fler kundgrupper genom detta showroom. På Mall of Scandinavia kommer vi representera BYD i en dynamisk och modern miljö som matchar varumärket väl. Vi är även glada över att inte bara kunna erbjuda provkörningar utan även möjligheten att beställa bilar, säger Morten Westby, VD för Hedin Stockholm Bil AB.

– Etableringen i Westfield Mall of Scandinavia blir ett utmärkt komplement till det befintliga återförsäljarnätverket och ger oss ytterligare möjligheter att bygga en stark varumärkesupplevelse i den pågående marknadsintroduktionen i Sverige, säger Victor Liljenberg, VD för Hedin Electric Mobility AB.

Öppningen är planerad till slutet av november. På plats kommer det blir möjligt att kolla in BYD Atto 3, BYD Tang och BYD Han.

Sedan tidigare har både elbilstillverkarna Tesla och Xpeng showrooms i köpcentrumet. Även laddningsoperatören Eways finns representerat med en butik.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.