Byd Dolphin och Byd Seal kommer till Sverige – säljstart för lilla elbilen i sommar

Byd Dolphin

Hedin Bil som är den svenska importören av Byd kan nu bekräfta att man inom kort kommer att lansera två nya Byd-modeller i Sverige. Den ena är den kompakta elbilen Byd Dolphin och den andra är Byd Seal som ibland benämns som en utmanare till Tesla Model 3.

Byd Dolphin har med sitt nätta format varit en stor succé i hemlandet Kina. Storleksmässigt är den något kortare än Volkswagen ID.3 och mäter 4070 mm i längd, 1770 mm i bredd och 1570 mm på höjden.

Den versionen av Byd Dolphin som kommer till Sverige är framhjulsdriven med en motor på 150 kW (204 hk). Den får ett batteri på 60 kWh och en räckvidden på upp till 427 km (WLTP).

Byd Seal

Byd Seal kommer däremot både som bakhjulsdrivet och fyrhjulsdrivet alternativ. Båda varianterna har ett batteripaket på 82 kWh. Bakhjulsdrivna Seal levererar en motoreffekt på 230 kW (313 hk) med en räckvidd på upp till 570 kilometer. Den fyrhjulsdrivna leverar 390 kW (530 hk) och en räckvidd på 520 kilometer.

Hedin bekräftar vidare att båda modellerna kommer med en hög nivå av standardutrustning som inkluderar värmepump och ”en omfattande uppsättning säkerhetsfunktioner och avancerade förarassistanssystem”.

Säljstart i sommar

Officiellt kommer Byd Dolphin lanseras i juni med säljstart under sommaren. De första leveranserna ska starta under fjärde kvartalet 2023. Lanseringen av Byd Seal sker i augusti men när säljstarten eller de första leveranserna är planerade framgår inte.

De svenska priserna blir officiella närmare lanseringen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.