Buick visar teaser på en första elbil – baserad på GM:s Ultium-plattform

Amerikanska biltillverkaren Buick teasar sin första elbil. Det är en modell avsedd för den kinesiska marknaden, som idag är Buicks största marknad. Konceptet får namnet Electra-X och bygger på GM:s elbilsplattform Ultium.

– Electra-X kommer att erbjuda en smyggtitt på framtida Ultium-baserade elbilar för Buick i Kina. Electra-X definieras av märkets helt nya designspråk och har distinkt och framåtblickande stil, tillsammans med en luftig interiör, skriver Buick i ett pressutskick.

Konceptbilderna visar en stilren design med en smäcker spegellös sidospegel och en trubbig nos som kanske inte helt osökt för tankarna till Tesla Model 3 eller Byd Seal.

Buick i Kina delar inte med sig av några fler detaljer än så. Konceptet i sin helhet kommer Buick att premiärvisa i början av juni.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.