Läckra Wildcat är Buicks koncept på en första elbil

Amerikanska biltillverkaren Buick ska helt och hållet sluta tillverka bilar med förbränningsmotorer till 2030. Som ett led i det löftet visar man nu upp ett läckert koncept som ska visa Buicks väg framåt som elbilsmärke.

Konceptet har fått namnet Buick Wildcat och kan ge en föraning om vad som komma skall från Buick. Planen är att lansera den första elbilen till 2024, då i USA och Kanada.

– Våra kommande produkter kommer att anta ett nytt formspråk med toner av ett elegant, dynamiskt och framåtblickande uttryck, förklarar Sharon Gauci, VD på Global Buick och GMC Design.

– Våra exteriörer kommer att innehålla böljande former som kontrasterar med spänning för att förmedla rörelse, säger Sharon Gauci och fortsätter:

– Interiörerna kommer att balansera en modern design, ny teknik och fokus på detaljer för att skapa värme och en rik sensorisk upplevelse.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.