Bugatti som elbil är långt bort i tiden – finns inte med i planen

Rimac Nevera i förgrunden, bakom står en Bugatti.

Sportbilstillverkaren Bugatti ägs numera av kroatiska Rimac som skapat världens snabbaste elbil Rimac Nevera. Trots den framgångsrika utvecklingen av högpresterande elbilar, så kommer Bugatti inte i någon nära framtid ta del av tekniken.

Mate Rimac har en långsiktig tioårsplan för bilmärkena han är involverad i. Baserat på den fattas alla beslut för produktutveckling och de kommande produktlanseringarna.

För Bugattis del innebär det inga elbilar. Inte heller kommer man att hoppa på den SUV-trend som andra premiummärken har hoppat på.

– En helelektrisk version finns inte i vår 10-årsplan för Bugatti. Det blir heller ingen SUV, säger Mate i en intervju med tyska Automobilewoche.

Men det betyder inte att Bugatti kommer att stå helt utanför elektrifieringen. Inom tioårsplanen finns utrymme för hybrider, med minst 50 kilometers räckvidd.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.